2016. november 7., hétfő

Apró tanácsok mindenek előtt (fellépés, buli, évnyitó, randi, ballagás, évzáró, szalagavató, bál, ünnep, eljegyzés, esküvő, keresztelő…)


1. Mielőtt bármit vennél egy nagy alkalomra nézz körül az interneten, kérdezd meg szüleidet, az ismerőseidet, barátaidat és a szakembereidet, hogy mit ajánlanak. Nem azért mert te esetleg nem tudnál összerakni egy alkalomnak megfelelő összképet, hanem azért mert több szem többet lát. A szüleid ismernek szinte a legjobban és ők tudják – jó esetben – a korábbi baklövéseidet és tapasztalataik, ismereteik alapján kellően fel tudnak készíteni minimum lelkileg. Az ismerőseid tudják hova menj vásárolni, szépítkezni. Sok ember sok tapasztalat, sok bajtól kímélhet meg. A barátaid tudják mi az amitől igazán elemedben fogod érezni magad a nagy eseményen mind lelkileg mind testileg. A szakemberek tudják, hogy milyen alkalomra mi az ami illik, nem illik, praktikus, trendi, stb. Pl. a stylist meg tudja mondani mit vegyél fel a ruhától a cipőn át a kiegészítőkig, a fodrászod tudja, hogy melyik az a frizura ami az alkalomhoz és a ruhádhoz illik, a sminkesed tökéletessé és harmonikussá tudja tenni az összképet. És természetesen mindenkitől kaphatsz nagyon jó tanácsokat arra nézve is, hogy mik azok a dolgok amiket biztosan ne vegyél meg.


2. Nagyobb események előtt mindenképpen jó ha van egy csapatod akiket össze tudsz hívni és meg tudjátok tervezni a dolgokat, még mielőtt fölöslegesen adnál ki pénzt bármire is. Akik biztosan kellenek, hogy legyenek: stylist/divattervező, fodrász, sminkes, körmös, fotós. Nem csak olyanokat lehet találni akik nagyon sok pénzbe kerülnek. Nézz körül az ismerőseid és azok ismerősei között. De ha megengedheted magadnak a nagyokat akkor szerencsés helyzetben vagy. Viszont ha van egy jól bevált fodrászod és nincs a többi szakembered, akkor kérdezd meg őt miben tud segíteni. Hidd el mindenben.3. Mindig gondolj végig minden váratlan eseményt. Tudom, hogy ez így a lehetetlennel egyenlő, de nagyon sok mindenre fel lehet készülni előre. Pl. ha buliba mész és a legcsinosabb de legkényelmetlenebb cipődet vetted fel, akkor ha egy kicsit nagyobb mint tenyérnyi táskát viszel magaddal bele tudsz csúsztatni egy praktikus balerina cipőt egy kis zacskóban. Így hajnalban ha nem visz haza senki és épp a tömegközlekedés a lehető legritkábban jár, taxi sincs sehol, te kényelmesen cipőt váltasz és vársz vagy sétálsz. Mindig praktikus ha van nálad: 1 tiszta bugyi, harisnya (ha van rajtad), betét, tampon, óvszer, utazó fogkefe-fogkrém-fogselyem, zsebkendő, néhány sminkcucc a frissítéshez, 1-2 sminklemosó kendő (nem csak smink lemosására alkalmas), egy tükrös összecsukható kefe, sebtapasz, minideo, fájdalomcsillapító, rágó/tic-tac …. És ezekhez nem kell ám nagy hátizsák, mert mindenből lehet kapni nagyon praktikus kis utazószettet és sosem fogod magad kellemetlenül érezni. De legalább is nem ezek hiánya miatt. Ugyanis nem tudhatod hogy alakul az este és hol fogsz kikötni és hol fogsz aludni.

4.Kedvenc magazinod termékmintáit tedd el, mert sosem tudhatod mikor fognak jó szolgálatot tenni. 1 adag arckrémet jobb formában nem is tudnál magaddal vinni, ha tudod hogy olyan buliba mész ahol ott fogsz aludni és a smink lemosása után be szeretnéd krémezni arcbőröd. Persze kozmetikusod is tud mini tégelyben adni krémet, vagy vehetsz a különböző drogériákban is utazó-szetteket. Azt azért mindig tartsd szem előtt, hogy mindennek meg van a maga szavatossági ideje és célszerű betartani. 


5. Amennyiben egy alkalomra új holmit veszel - legyen az akár cipő akár melltartó akár csak egy harisnya vagy zokni, mindenképpen okos gondolat ha nem hagyod az utolsó percre. Ha egy cipőt legalább pár nappal előtte otthon bejáratsz sok kellemetlenségtől kímélheted meg  magad. Ha a melltartóról kiderül hogy nem nem igazán láthatatlan a ruha alatt és itt-ott úgy domborodik ahogy nem kellene, akkor lesz idő másikat választani.

6. Ha bármilyen kérdésed merül fel jusson eszedbe, hogy ismersz egy fodrászt, aki nagyon sok embert ismer. Naponta hihetetlen mennyiségű információhoz jut hozzá. A vendégkörében jó eséllyel találsz mindenre szakembert és mindenre megoldást vagy receptet. Legyen szó akár életmód vezetési tanácsadásról, pszichológusról, cukrászról, séfről, esküvőszervezőről, asztalosról, kerttervezőről vagy lakberendezőről, könyvelőről, informatikusról, divattervezőről, esküvői ruhakészítőről, biztosítási ügynökről, autókereskedőről, PR vagy marketing szakemberről, jogászról vagy ügyvédről, festőművészről vagy tánctanárról, masszőrről vagy fotósról, fogorvosról vagy belgyógyászról,  bankárról, takarítónőről vagy kutyatenyésztőről, fuvarozóról vagy mindentbeszerzőcsodabogárról, generálkivitelezőről vagy burkolóról, zenész, nyelvtanár, modell, fotós, sminkes, divattanácsadó, és még sorolhatnám napestig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése