2016. november 8., kedd

Alkalmi frizurák


A nyár elmúltával pillanatok alatt elérkezik a év vége. Ez az az időszak amikor a táj téli pihenőjére készül. Lehullanak a levelek a fákról, rozsdás, sárgás színekben búcsúznak a jó időtől a növények és a hajnali köd leple alatt szépen felöltik téli szürke ruhájukat, melyben pihennek tavaszig. De az emberek számára ez nem a búslakodás ideje. Ilyenkor jönnek el az igazán fontos alkalmak, melyek szeretetet és melegséget hoznak mindenki szívébe. Illatos sütemények készülnek, meghitt vacsorák veszik körbe a család apraját nagyját és a cégeknél is eljön az év végi hajtás ideje. Anyukák, nagymamák és nagylányok sürögnek a konyhákban, hogy friss édes sütemény illattal árasszák el az otthonokat, melyek egyre nagyobb ünnepi díszben várják a látogató távoli családtagokat vagy hétköznapokon a sok munka miatt elhanyagolt barátokat.
 A fiatalok körében is igen fontos időszak ez, hiszen ilyenkor is születnek nagy szerelmek, igaz barátságok és bizony az érettségizők a szalagavatók során jönnek rá, hogy végérvényesen lezárul életük egy gyönyörű és megismételhetetlen szakasza. Mindamellett, hogy színházi előadások, koncertek, bulik garmadája ad alkalmat számukra az ünnepi viseletek magukra öltésére.

A felnőttek is számos rendezvény körül választhatnak, hiszen ebben az évszakban kevés szabadtéri rendezvény az amelyik jobban tud esni egy táncos mulatságtól, egy vidám színdarabtól vagy egy jazz-koncerttől. Különböző bálok, partyk, könnyű és komoly zenei és színházi előadások között a céges rendezvényekre is igyekszenek a nagy családi készülődések közepette csinosan és alkalomhoz illően megjelenni.
Az alkalmi megjelenés bár sok esetben kontyot igényel, nem kell ma már megijedni ettől a szótól. Egy konty igenis lehet fiatalos, vagány, trendi, decens és bármilyen stílusú amilyet az ember lánya csak szeretne. A lényeg mindig az, hogy milyen alkalomra, milyen ruhához készítjük. Legyen szó akár szalagavatóról akár céges partyról, családi összejövetelről vagy színházi előadásról mindig az a lényeg, hogy személyiségünkhöz, alkalomhoz és ruhánkhoz illő frizurát viseljünk amiben jól érezzük magunkat. Olyat mely egy percig sem feszélyez bennünket. Hiába viszünk a fodrásznak fotót egy áhított hajról ha hajunk nem alkalmas a kivitelezésre, ezért mindig olyan szemmel is nézzük a képeket, hogy az a mi hajunkból elkészíthető-e. Kérjünk tanácsod fodrászunktól mindenképpen. Ő az aki pontosan tudja, hogy milyen fejformához milyen frizura áll jól a leginkább. Tudni fogja, ha valami nem előnyös számunkra és azt is,  hogy mivel tudja kiemelni szépségünk és mivel lehet leplezni esetleges hibáinkat. Ne ragaszkodjunk az elképzelésünkhöz minden áron, nézzük meg hogy amit ajánl az vajon milyen és közösen jussunk döntésre. Vannak bizonyos trendek minden időszakban de azt is figyelembe kell venni, hogy nem biztos hogy számunkra az előnyös. Ha tehetjük kérjünk néha egy-egy feltűzést, göndörítést, fonást hétköznapra is, akár csak egy vacsorához, vagy shoppingoláshoz, hogy lássuk, szokjuk a formákat. Így mire odajutunk, hogy eljön a nagy alkalom amikor mindenképpen valamilyen ünnepi frizurát kell viselnünk akkor már jobban fogjuk látni és érezni, hogy milyen irányba szeretnénk menni. Elég vajon egy egyszerű sütés, vagy feltűzést is szeretnénk, esetleg egy konty illik a legjobban aznapi megjelenésünkhöz és az alkalomhoz?  Legyen bármi is a döntés, egy valamit sosem szabad szem elől veszíteni:
 "Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!"
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése