2016. október 28., péntek

Tartós hajegyenesítés


Mint azt bizonyára már mindenki tudja: mindig az kell ami nincs! Az egyenesnek göndör, a göndörnek egyenes. Mióta világ a világ így van ez kicsiny bolygónkon. Éppen ezért kerültek feltalálásra a különböző hajformázási technikák. És amint az egyenesek megkapták a maguk tartós hullámait a dauerrel, ma már a göndör és hullámos hajúak is kiegyenesedhetnek hosszabb-rövidebb időre a használt technikától és anyagtól függően. Lássuk hát, hogy mitől is olyan népszerű a tartós hajegyenesítés és milyen lehetőségek közül választhatunk, mik az előnyei és hol vannak a buktatói.14329878_1420686941278213_5573455438700983730_n.jpg14316717_1420687284611512_3404924429773129990_n.jpg

Mindenekelőtt tisztázzuk mit is értünk tartós hajegyenesítésen: azt a kémiai folyamatot mely során oly módon változtatjuk meg a göndör vagy hullámos haj szerkezetét, hogy az mosásról-mosásra sem göndörödik vissza, magától is egyenesre szárad (tehát ha nem szárítjuk ki kefével és egyenesítő termékekkel, hanem csak hagyjuk megszáradni).


Vannak tehát olyan termékek, melyeket szárításkor felkenünk a hajunkra és könnyen gyönyörű egyenes hajat száríthatunk, de mosás után, vagy nagyobb páratartalom esetén visszagöndörödik a hajunk. Vannak olyan termékek is, melyek keratinos feltöltés során egészségesebbé-egységesebbé teszik hajunk szerkezetét, mely által egyenesedik a haj, könnyen száríthatjuk egyenesre, de mosáskor visszahullámosodik a hajunk. Ezek némi megoldást nyújtanak a haj párára való kiszöszödése ellen, azonban szárításkor mindenképpen hajkefés kiszárítást igényelnek, bár jelentősen megkönnyítik annak kiegyenesítését.

2016-08-19 08.04.58.png


Rusk ThermalShine Str8
Az a kezelés mely mellett én tettem le a voksomat.

Nagyon fontos előzetes konzultáció során tisztázni a kizáró tényezők felderítése:
- volt-e brazil cocoa egyenesítés
- melírozott, erősen szőkített haj
- volt-e valaha allergiás reakció dauertől, magas hővel készült hajegyenesítéstől vagy egyléb kozmetikai terméktől
- ha sebek, horzsolások vagy más abnormális elváltozások vannak rajta,
Meg kell vizsgálni a haja- töredezett-e, el van-e színeződve, milyen a rugal-
massága és a textúráját.
Festés és Keratin Thermal Shiny Str8 kezelés között egy hétnek el kell telnie. A Keratin Thermal Shiny Str8 kezelést követően 72 óráig nem szabad samponozni.
Nem szabad becsavarni, csatokat és hajgumit használni legalább 3 napig. A kezelés során először megmossuk a hajat speciálisan erre a célra kifejlesztett samponnal. Törölközőszáraz hajra hajban maradó balzsamot viszünk fel. Félig megszárítjuk majd befújjuk a hajvégeket egy védő permettel és megszárítjuk a hajat..

Nagyon körültekintően és gyorsan felvisszük az első hatóanyagokt, mely belső újratextúráló krém. Fontos a pontosság, alaposság és a gyorsaság. A hatóidő alatt egy speciális teszttel tudjuk ellenőrizni hogyan dolgozik az anyag.

A hatóidő leteltével alapos öblítés és hajban maradó balzsammal újra hajszárítás következik és befújjuk a hajat egy hajerősítő kezeléssel a teljes szárítás előtt. Teljes száradás után hajvasalás következik szintén alaposan és gyorsan dolgozva.

És itt még mindig nincs vége: ekkor visszük fel a belső szerkezet újraépítő lotiont. Ennek a hatóideje már rövidebb, viszont a felvitelnél ugyanúgy alaposnak, pontosnak és gyorsnak kell lennie. Alapos öblítés, kondícionálás, öblítés és hajban maradó kondícionálás.... mintha csak egy végtelen ápolás lenne. Ekkor már majd 2 és fél órája folyik a kezelés és joggal kezdjük úgy érezni, hogy de jól esne egy kis mozgás. Itt nem szabad feladni, mert már közel a kezelés vége. Vigaszt nyújthat a remélhetőleg csodás eredmény, a hétköznapjainkat megkönnyítő egyenes hajszerkezet. És hogy jó esetben félévente elég újra elvégeztetni az egyenesítést. Sem párás időben, sem esőben, sem edzés alatt, sem futás közben nem fog kiszöszölődni hajunk, nem fog begöndörödni. Szárítás és vasalás után már kész is a közel 3 órás terápia.

Nem tartalmaz formaldehidet!

És egy kis plusz info csak itt csak most csak nektek:

Ahhoz hogy nyugodt szívvel tudjam ajánlani és elkészíteni ezt a kezelést számotokra, beáldoztam magam és elsőként az én hajamon lett kivitelezve.. Én vagyok azon kivételek egyike aki elvolt a szöszölődős hullámos hajával de azt is szerettem amikor fodrász kezek által szépen ki lett szárítva, be lett lőve. De! Gondoltam, hogyan máshogy győződhetnék meg a leginkább a termék minőségéről ha nem a saját hajamon. Így hát 2016. augusztus elején elkészítettem a Rusk Keratin Therapy Str8 kezelést a hajamon. Amit azonnal tapasztaltam: teltebb, vastagabb hajszálak, gyönyörű fényesség , volumen, tartás. Nagyon vártam az első hajmosást. Hosszú hetekig magától is egyenesre száradt a hajam. És ez még csak a kezdet volt! nem göndörödött be, nem szöszölődött ki. se párás időben, se edzés közben, se zuhanyzáskor, se alváskor. A mai napon már nem szárad szögegyenesre, de szép enyhe hullámos ha magától szárad. Ha viszont ki van szárítva ugyanúgy megtartja az egyenességet minden körülmények között. Nagyon könnyű egyenesre szárítani, igazából nem igényel szinte semmilyen erőfeszítést. Nem lett a hajam lapos és lenyalt. Egyszerűen imádom és akik ismernek már régóta egyből észreveszik a változást.

Csak ajánlani tudom mindazoknak akik valamilyen oknál fogva nincsenek kizárva a fentiek alapján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése