2016. október 27., csütörtök

Csattos hajhosszabbítás


IMG_20160118_092923.jpg

A hajhosszabbításnak van egy olyan ága, mely pillanatok alatt akár otthon is csodás, dús, hosszú hajat vagy ombre, melír tincseket tud varázsolni bárki számára egy kis kézügyességgel. A csattos-hajhosszabbítás azért érdemel egy teljesen külön fejezetet, mert számtalan variációs lehetőséget kínál. Nézzük hát miben rejlik népszerűsége.

Frufru

untitled.png
(kép forrása: www.kevinmurphy.hu)

Amennyiben változatossá szeretnénk tenni frizuránkat, de nem szeretnénk frufrut vágatni számos lehetőség közül választhatunk a piacon. Vannak teli, féloldalas, tömör, tépett, hajszínünknek megfelelő vagy kirívóan eltérő színekben. Elkészítjük frizuránkat majd egy laza mozdulattal felcsatoljuk a kívánt frufrut és már kész is az átváltozás.

Fejtető-dúsítás

T-Parting+Teil.jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Ezt a technikát azoknak találták ki, akiknek valamilyen oknál fogva megritkult a fejtetőn a hajuk. Számos fazonban, hosszban, színben elérhető, így gátlásainkat levethetjük és megszabadulhatunk ez irányú feszengéseinktől. Egy speciális ragasztófelületre van aplikálva a póthaj, melyet fodrászunk megtanít pontosan felhelyezni és otthon magunknak tudjuk felrakni/leszedni.

Soros hajdúsítás/hosszabbítás

clips-onandoff-titel-750pxl.jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Ennek a technikának a lényege, hogy néhány sor haj felcsatolásával pillanatok alatt meghosszabbíthatjuk, vagy dúsíthatjuk hajkoronánkat. Szekciókra választjuk hajunkat és ügyesen elrejtve az illesztéseket pár sor hajat felcsatolunk. Utána már csak egy kis összevasalás vagy éppen sütés és kész is a nagy átalakítás. Alkalmi, menyasszonyi, báli, szalagavatós frizurák elkészítésénél is pillanatok alatt alkalmazható a csodásabb konty vagy feltűzés érdekében.

14102484_1403086976371543_1363188162240371258_n.jpg

BounceBounce hajhosszabbítás

bounce-2.jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Egy olyan csattos hosszabbítási/dúsítási technikáról van szó, mely során a póthaj egy hálóra van feldolgozva. Néhány csattal egyben kerül felrögzítésre a haj, majd a "lyukakon" a saját hajunkat kell tincsenként áthúzni. Így kerül összedolgozásra a pótrész a saját hajunkkal. Nagyon hosszú és/vagy nagyon dús hajkölteményekhez akár 2-3 adagot is felcsatolhatunk. Alkalmi frizurák készítéséhez igen hasznos segítség.

Ombre

Ombre-kategoriebild+farben(1).jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Amennyiben nem szeretnénk befestetni hajunkat, de szeretnénk némi változatosságot vinni hétköznapjainkba, úgy ma már elérhető az ombréra festett panelek széles színskálája. Akár többféle színt is alkalmazhatunk egyszerre, vagy felváltva. Semmi perc alatt változtathatjuk meg kinézetünket akár ruhánkhoz, hangulatunkhoz igazodva.

Melír

haircontrast2.jpg

Hagyományos festéstechnikával igen macerás és igénybe is veszi hajunk szerkezetét. Azonban ezt is kipróbálhatjuk vagy hosszútávon is helyettesíthetjük csattos póthajjal. Akár tincsenként, akár panelekben, sorokban, vagy egyben felcsatolhatunk hajunk színétől eltérő póthajakat. Így egy alkalmi frizurát is látványosabbá tehetünk, vagy parti/fesztivál frizurát is készíthetünk színes pótrészekkel.

Konty, alkalmi pótrészek

imagesKCPKZH91.jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Ma már nem jelenthet problémát otthon pillanatok alatt csodás hajkölteményeket készíteni, mivel számos helyen árulnak már olyan pótrészeket, melyek előre részben vagy teljes egészben elkészített komplett kontyokat, alkalmi illesztéseket formáznak. Csak egy egyszerű copfba kell fésülnünk hajunkat, esetleg azt még fel is tekerhetjük és néhány hullámcsattal rögzítve kész is az alap frizura. Nincs más dolgunk mint felcsatolni a készen megvásárolt kontyot, fonatot, alkalmi póthajat. Így sosem esünk kétségbe ha hirtelen meghívást kapunk egy céges partira, esküvőre, bálba vagy az operába és fodrászunk már nem tud elvállalni vagy időnkbe nem fér bele, hogy még a fodrászhoz is beugorjunk.

DressUp

untitled (2).png
(kép forrása:www.haircontrast.hu)

Ez egy olyan póthajas technika melyhez igazából nincs szükség csattokra sem. Egy hajráfra van feldolgozva egy komplett frizura, melyet szimplán csak fel kell helyezni mint egy hajráfot. Pillanatok alatt dús hosszú hajunk lehet és akár hajunk színét is megváltoztathatjuk. Nagyon nagy segítség lehet ha nincs időnk hajat mosni és mégis hirtelen csodás frizurát kell varázsolnunk, mert váratlanul randink lesz a nagy Ő-vel, vagy meglepetés bulit szerveztek barátaink, esetleg egy hirtelen szerveződött nyári koktélpartira szeretnénk beesni. A hajráf fedő része cserélhető, így ruhánkhoz, kiegészítőnkhöz igazíthatjuk annak színét, stílusát.

Ponytail

ponytail-kategoriebild.jpg
(kép forrása: www.haircontrast.hu)

Még egy extra lehetőség a copfok szerelmeseinek egy felcsatolható pót-copf formájában. Tényleg csak másodpercek kérdése és dús, hosszú copfunk lehet ezzel a technikával némi rafinériát víve mindennapjainkba.

A csattos pótrészek számtalan fazonban, színben (natúr, természetes színektől, ombrén át, az extravagáns színekig) és minőségben (olcsó műanyagtól a 100% emberi hajig) elérhetők. Csak a fantáziánk szabhat határt változatosságunknak. A fenti technikák szabadon variálhatók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése